• Sweelinckstraat 26
  • 6523 AR Nijmegen
  • T 024-6420741
  • M 06-44424861
  • E

Visie en werkwijze

Mijn visie is geïnspireerd op de positieve psychologie en de holistische theorie. Ik werk steeds meer lichaamsgericht. Hierbij kun je denken aan ontspannings- of ademhalingsoefeningen, maar ook aan TRE, lichaamsgerichte- of ervaringsgerichte oefeningen of massagetherapie.  

Positieve psychologie

Positieve psychologie richt zich op de positieve emoties en de sterke punten van een individu in plaats van op negatieve emoties zoals angsten, depressiviteit en stress. In de reguliere psychologie ligt de focus vooral op psychische problemen en afwijkend gedrag. Positieve psychologie richt zich juist op hoe het welbevinden van mensen bevorderd kan worden, door ons te richten op wat wél goed gaat en waar je kracht en kwaliteit ligt.

Holistische theorie

De holistische theorie is een visie op het leven die de mens als geheel beschouwt. Bij een holistische benadering ga je ervan uit dat alles met elkaar verbonden is. Lichaam, geest, gevoelens, gedachten, verlangens: alles is één. Het lichaam wordt ook wel `het emotionele geheugen' genoemd; allerlei emoties liggen erin opgeslagen. Als je deze emoties vasthoudt en signalen negeert, kan dat allerlei klachten geven. Het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn kan helpend zijn om klachten te verminderen. Met ervaringsgerichte en lichaamsgerichte oefeningen kun je meer in contact komen met je emoties en inzichten krijgen vanuit een ander perspectief. 

TRE en massagetherapie

TRE® staat voor Tension & Trauma Releasing Exercises. TRE en massagetherapie zijn lichaamsgerichte werkwijzen om stress en spanning of vastzittende emoties los te laten. Ik ben gecertificeerd TRE® provider. Kijk voor meer info over TRE of massagetherapie op de betreffende tabbladen.   

Werkvormen

Gedurende de sessies kan het voorkomen dat ik gebruik maak van bepaalde hulpmiddelen en materialen, zoals (foto)kaarten, visualisatie- of ontspanningsoefeningen of voorwerpen om een situatie mee te verduidelijken. Ook kunnen we werken met ervaringsgerichte of lichaamsgerichte oefeningen. Ik overleg eerst altijd met jou of je dat wilt. Thuisopdrachten maken regelmatig deel uit van het hulpverleningstraject; daarmee ondersteun je het proces en werk je aan je eigen kracht!